Over mij

Seksuologische hulpverlening
* Seks- en Relatie therapie.

Psychotherapie, hypnotherapie, EMDR traumatherapie, Vat van Zelfwaardering, Emotionally Focussed Therapie

Oorspronkelijk geschoold tot integratief psychotherapeut en hypnotherapeut, richtte mijn aandacht binnen de hulpverlening zich al snel op seksualiteit. Ik volgde talloze bijscholingstrajecten op het gebied van seksuologie en relatietherapie in binnen- en buitenland. Ook ben ik geschoold in medische basiskennis. Een map met behaalde diploma’s en toegekende certificaten en licenties ligt ter inzage in mijn praktijk. Inmiddels werk ik meer dan 24 jaar in een zelfstandige praktijk. Daarnaast geef ik lezingen en workshops en neem ik regelmatig deel aan symposia en congressen in Nederland en daarbuiten.

"Een bevredigend seksleven houdt je jonger en gezonder. Daar weet ik alles van. Daarom help ik jullie graag om eruit te halen wat erin zit."

Seksualiteit is door mijn hele leven heen een thema geweest wat me heeft gefascineerd. Mijn seksualiteit ervaar ik als een krachtig positief kenmerk van mijn persoonlijkheid. Ik hecht belang aan erotisch plezier in mijn leven en in mijn relaties omdat het mijn psychisch welzijn in het algemeen in belangrijke mate ondersteunt. Ik ben nieuwsgierig en creatief van aard. Met veel plezier heb ik meer dan 45 jaar een gevarieerd scala aan erotische en seksuele aktiviteiten verkend en me op diverse onalledaagse paden begeven om mijn ervaringen uit te breiden en mijn fantasieën vorm te geven. Niemand zal mij horen zeggen dat seks boven de 50 een aflopende zaak is. Integendeel! Een bevredigend seksleven houdt je jonger en gezonder. Daar weet ik alles van. Daarom help ik jullie graag om eruit te halen wat erin zit.

Waar ik zelf dolgelukkig van wordt: mensen de ruimte geven om onbevangen zichzelf te zijn en ze dan te zien stralen, mensen die zich seksueel ‘stuk’ voelen helpen met het helen van hun seksualiteit, het bij-elkaar houden van stellen als de relatie dreigt stuk te lopen op een ingedut seksleven of verschil in verlangen of voorkeur, en seksualiteit transformeren tot een wezenlijk ingrediënt van ieders persoonlijke en relationele welzijn. Volgens veel van ‘mijn’ inmiddels dolgelukkige stellen en individuele cliënten heb ik me daar ruimschoots in bewezen.

Verantwoording

Tijdens het gehele traject en daarna, blijft mijn handelen strikt binnen de kaders van de beroepscode voor psychosociaal hulpverleners, therapeuten en seksuologen. Ik ben onderhavig aan het klacht- en tuchtrecht van de beroepsverenigingen NBVH en RBCZ en aangesloten bij de geschillencommissie van de SCAG. Er zal nooit sprake zijn van aanraking met mijn cliënten, en ook niet van mijn persoonlijke betrokkenheid in seksuele handelingen of -aktiviteiten met cliënten. Uiteraard houd ik mij aan mijn geheimhoudingsplicht.
Registraties: NBVH, RBCZ, EFT Nederland, SCAG 
Lidmaatschappen: Milton Erickson Foundation, NVVS, ESSM, ISSM

Nieuwsgierig?

Neem contact op! Je wordt zo snel mogelijk teruggebeld of gemaild. Wat jij wilt.

Scroll naar boven